Make your own free website on Tripod.com

Cobo Golemit 

Renkon deti e gjemon vendi

Po lufton Cobo Golemi

Apistat  i ketij vendi

Hanedan qe kur kish lere

Rritur neper bejlere

Me kafe dere me dere

Rroba kuqe ,arme verdhe

Lum nena qe e kish pjelle  

 O Golem zemra ime  

O Golem zemra ime

Ty te kujtoj me dhimbje

Te kujtoj se ti me linde

Ti me linde e me rrite

O vend  i gjysh stergjyshe

Mu prehte shpirti ne ato vise! 

Deshmoreve 

O Golem  i Laberise

Ne zemer te maleve

Ne dimer mbushur me  bore

Ne behar plote mekope

Per ty do kendoj nje kenge

Kenden e deshmoreve

Ata s jane nje e dy

Po jane njezet e tre

U beri thirrje Partia

Djemte e  gjalmezezave

Muarrte armet ne dore

Derdhet gjakun per Atdhe

Per jete do te jeni te gjalle

Sa te rroje bota mbi dhe  

Cobo  Golemit  

Ra termet e u tend vendi

Se lufton Cobo Golemi

Kapedan I ketij vendi

Kapedan qe kur kish lere

Qe lufton me palle nxjerre

Ben dyfek me sadrazemne ,,,